طرح توجیهی بسته بندی سبزیجات منجمد
طرح توجیهی بسته بندی سبزیجات منجمد
خلاصه طرح توجیهی :
انجماد یکی از اصول نگهداری محصولات غذایی است که از دیرباز مورد توجه بشر اولیه بوده است. استفاده از یخچالهای طبیعی و نگهداری گوشت شکار و ماهی در داخل برف توسط اسکیموها، استفاده از مخلوط یخ و نمک برای ایجاد درجات حرارت پایین تر از یخ خالصی، ابداع روش مکانیکی تولید سرما با استفاده از امونیاک در سال ۱۸۷۵ میلادی و احداث سردخانه های صنعتی و عرضه گوشت قرمز و سفید به صورت منجمد در نیمه دوم قرن نوزدهم در آمریکا برای اولین بار و تحقیقات آقای Clerencebirdseye، منتهی به عرضه مواد منجمد آماده مصرف در حدود ۳۰ سال پیش گردید. روش های نوین انجماد نظیر ICF، هم اکنون روش های تکامل یافته انجماد می باشند که کاربرد فراوانی در صنایع غذایی و نگهداری محصولات غذایی دارند.

مفهوم انجماد :
انجماد به معنی کاهش دمای ماده غذایی تا متبلور شدن آب ماده غذایی می باشد. اهداف نگهداری مواد غذایی به روش منجمد کردنی :
– افزایش مدت نگداری
– حفظ بافت، رنگ، عطر و طعم و ارزش تغذیه ای محصول
– امکان قابلیت مصرف محصولات فصلی در سایر فصول با همان طراوت و شادابی
– ارضای مصرف کننده از نظر دسترسی به مواد غذایی آماده
– کاهش ضایعات مواد اولیه