طرح توجیهی فرآوری زرشک
طرح توجیهی فرآوری زرشک
خلاصه طرح توجیهی فرآوری زرشک :
نام محصول : فرآوری زرشک (آب زرشک ، رب زرشک و … )
ظرفیت طرح : ۱۵۰۰ تن در سال
اشتغال زایی : ۴۰ نفر

با رشد روز افزون جمعیت افزایش میزان تولید مواد غذایی اهمیت فوق العاده ای پیدا کرده است . تکنولوژی پیشرفته مواد غذایی سبب شده که ما بتوانیم حداکثر استفاده را از تولیدات کشاورزی بعمل آوریم و از ضایع شدن محصولات کشاورزی جلوگیری نمائیم ، صنعت آبمیوه (آبمیوه نکتار و میوه) نیز یکی از رشته های صنایع غذایی است، علیرغم اینکه بتازگی در ایران معمول گردیده بعنوان یکی از روشهای حفاظت و جلوگیری از ضایعات میوه از اهمیت ویژهای برخوردار است. برای اینکه بتوانیم این صنعت را با اصول صحیح و برنامه ریزی شده توسعه دهیم لازم است که قبل از هر چیز با اصول علمی و شرایط تولید آن کاملا آشنا گردیم . این صنعت از لحاظ تکنیک بسیار پیشرفته و در عمل به متخصصین و کارشناسان مجرب و کارآزموده نیازمند است، چرا که میوه جات از لحاظ عطر و طعم و رنگ بسیار حساس بوده و ارزش غذائی آنها هنگامی حفظ می شود که بتوانیم بخوبی مراحل مختلف تولید آنها را کنترل و اجراء نمائیم . از نظر تولید صنعتی اولین کارخانه های کنسروی بین سالهای ۱۸۵۰ تا ۱۸۶۰ در کالیفرنیای آمریکا تاسیس و در سال ۱۸۶۹ برای اولین بار شخصی بنام دکتر ولچ آبمیوه را در حد صنعتی در ایالت نیوجرسی آمریکا تولید نمود. البته قبل از این زمان هم از سیب ، انگور و بعضی میوه جات عصاره تهیه می نموده اند لیکن روش مناسبی برای نگهداری طولانی مدت این تولید وجود نداشته و لذا دکتر ولچ برای اولین بار از اصول استریل کردن بوسیله حرارت استفاده نموده است .
فرمت فایل : PDF
تعداد صفحات : ۱۱۱ صفحه