خلاصه طرح توجیهی :
هویج گیاهی است دو ساله از خانواده چتریان ، قسمت مورد استفاده گیاه
هویج ، ریشه، میوه و تخم آن است. موطن اصلی هویج در اروپا، شمال آفریقا و
آسیا می باشد و پاره ای از انواع آن در آمریکای شمالی و جنوبی یافت می شود.
یکی از سبزیجات مهم دنیا از نقطه نظر تغذیه ای و اقتصادی هویج است و در
بین کشورهای تولید کننده جهان چین با ۳۵ درصد در رتبه اول و پس از آن به
ترتیب آمریکا و روسیه با ۸ درصد، لهستان و ژاپن با ۳ درصد از سهم تولید
جهانی بالاترین میزان تولید را دارد. سالیانه ۶۰۰ هزار تن هویج در آمریکا
تولید می شود و واریته های مختلفی برای اهداف مختلف تولیدی کشت می شود.
طبق آمار ارائه شده توسط FAO، میزان تولید هویج در ایران در طی سالهای
۱۹۹۵ تا ۲۰۰۵ ، ۴۰ هزار تن ، سطح زیر کشت ۱۶۰۰ هکتار و توسط عملکرد ۲۵۰۰۰۰
هکتوگرم در هکتار بوده است که در استانهای آذربایجان شرقی ، خوزستان ،
اصفهان ، زنجان بیشترین سهم را در تولید هویج کشور دارا می باشند.
در حال حاضر بزرگترین صادر کننده هویج در آسیا را کشورهای چین، سوریه،
ترکیه و بزرگترین وارد کنندگان را کشورهای تایلند، هنگ کنگ، ژاپن، کره ،
مالزی ، عربستان ، سنگاپور و امارات عربی متحده تشکیل میدهند. در حدود دو
سوم تولید هویج در دنیا از اروپا و آسیاست

طرح توجیهی بسته بندی آب هویج
آب هویج یک مکمل تغذیه ای می باشد. هویج منبع غنی شده از کاروتنوئیدها
بوده و نقش کاروتنوئیدها در سیستم ایمنی بدن ، بعنوان عامل ضد سرطان شناخته
شده اند، خواص ویتامینی و آنتی اکسیدانی آب هویج منجر به معرفی آن در
فرمولاسیونهای آب میوه ها گردیده است.
هویج دارای تعداد معنی داری از فوائد سلامتی مانند پیشگیری از سرطان ،
دیابت، سوء هاضمه، نقرس و حتی بیماری های قلبی می باشد. آب گیری (آب هویج)
به این منافع افزوده میشود زیرا فیبر را حذف کرده و مواد مغذی مهم و فیتو
کمیکال های موجود در هویج به آسانی بدون اثر زیاد در روی دستگاه گوارش جذب
می شوند. آب هویج منبع غنی از آنتی اکسیدانهای بتاکاروتن، آلفاکاروتن ،
فیتو کمیکال ها ، گلوتامین ، املاح و انواع ویتامینهاست که بعنوان آنتی
اکسیدان در نظر گرفته شده و پوست و مواد مغذی را محافظت می نماید. آب هویج
غنی ترین منبع ویتامین A است که می توان تصور کرد . همینطور محتوی منابع
ویتامین های B, C, D, E, G,K می باشد و هویج ها به هضم کمک کرده و اشتها را
افزایش داده و به مادران شیرده برای بهبود کمیت و کیفیت شیر آنها توصیه
شده است .
آب هویج یک منبع ویژه برای دندانهایی با عمل کلسیم دار شدن ضعیف می باشد و آب هویج می تواند عمل گردش کلسیم را اصلاح نماید.
در درمان بیماریها ، آب هویج برای قلیایی کردن بدن است و از طریق پاک
کردن کبد بطور سریع به این هدف می رسد و کیفیت خون را بهبود می بخشد.
آب هویج در اصلاح عفونتهای فرمان مانند آپاندیسیت ، عفونتهای روده ای
بسیار موثر است آن در درمان کم خونی، مسمومیت خون ، اولسرها، رماتیسم،
آکنه، و تمام شکل های سرطان استفاده می شود. دوز پیشنهادی نیم تا سه لیتر
بصورت روزانه می باشد. اگر کبد و مثانه سالم باشند و خوب عمل نمایند نوشیدن
مقادیر بیشتر از دوز توصیه شده سبب پیدا شدن رنگ زرد نخواهد شد.
رنگ زرد آب هویج به علت وجود کار تن می باشد که پیش ساز ویتامین A می
باشد، هویج محتوی مقدار زیادی ویتامین A می باشد . که آن بصورت بتاکاروتن
می باشد که در بدن به ویتامین A تبدیل می شود. آب هویج نقش مهمی در ذخیره
ویتامین A کودک بازی می کند. زمانی که آب هویج با شیر مصرف می شود مصرف کار
تن به عنوان پیش ساز ویتامین A به مقدار زیادی افزایش می یابد. آب هویج و
شیر منابع غنی ویتامین A برای نوزادان هستند و هویج بطور گسترده استفاده می
شود. در حقیقت تخمین زده شده است که در آلمان هویج ها ۱۰ درصد از کل مصرف
سبزیجات را تشکیل میدهند و واریته هایی مصرف می شوند که کار تن بیشتری
دارند.
ویتامین دیگر در آب هویج ویتامین E می باشد، این ویتامین در سه شکل به
نظر می رسد ، آلفا، بتا و گاما توکوفرول که بعنوان ویتامین E کمپلکس شناخته
میشود آن به پیشگیری از سرطان کمک می کند. آب هویج با دیگر آب میوه ها
مخلوط می شود.
فرمت فایل طرح توجیهی : PDF
تعداد صفحات : ۲۵ صفحه